پیاده سازی آرایه ها و لیست های پویا با استفاده از ArrayList در جاوا :
آرایه ها و لیست ها از جمله ساختارهای داده ای پرکاربرد در برنامه نویسی هستند. این ساختارها به برنامه نویسان امکان می دهند تا داده ها را به صورت منظم و سازماندهی شده ذخیره و دسترسی به آنها را به راحتی انجام دهند.
در زبان جاوا، یکی از ساختارهای داده ای بسیار محبوب برای ذخیره داده ها، آرایه است. آرایه ها در جاوا به صورت ایستا هستند، به این معنا که بعد از ساخته شدن، اندازه آنها ثابت می ماند و نمی توان آنها را تغییر داد. اما در برخی موارد نیاز است تا بتوانیم اندازه یک ساختار داده را در طول زمان تغییر دهیم. برای این منظور، در جاوا از ArrayList استفاده می شود.
ArrayList یک کلاس است که در بسته ی java.util وجود دارد و از رابط List ارث بری می کند. این کلاس امکان ایجاد یک لیست پویا را فراهم می کند، به این معنا که اندازه آن در طول زمان تغییر می کند. با استفاده از ArrayList، می توانید آیتم ها را به لیست اضافه کنید، از لیست حذف کنید و یا به آیتم های موجود دسترسی پیدا کنید.
برای استفاده از ArrayList در جاوا، باید ابتدا بسته ی java.util را import کنید. سپس یک شیء از کلاس ArrayList ایجاد کنید و از روش های آن استفاده کنید. برای مثال، می توانید از روش add برای اضافه کردن یک آیتم به لیست استفاده کنید:
“`
import java.util.ArrayList;
public class Main {
public static void main(String[] args) {
ArrayList myList = new ArrayList<>();
myList.add(“Item 1”);
myList.add(“Item 2”);
myList.add(“Item 3”);
System.out.println(myList);
}
}
“`
این برنامه یک ArrayList از نوع String ایجاد می کند و سپس سه آیتم به آن اضافه می کند. در نهایت، لیست را چاپ می کند. خروجی برنامه به صورت زیر خواهد بود:
“`
[Item 1, Item 2, Item 3]
“`
همانطور که مشاهده می شود، لیست حاوی سه آیتم است که به ترتیب اضافه شده اند.
علاوه بر روش add، ArrayList دارای روش های دیگری نیز می باشد. برخی از این روش ها عبارتند از: remove برای حذف یک آیتم از لیست، get برای دریافت آیتم موجود در یک موقعیت خاص، و size برای دریافت تعداد آیتم های موجود در لیست.
در نتیجه، با استفاده از ArrayList در جاوا، می توانید لیست های پویا و قابل تغییر را پیاده سازی کنید و به سادگی با آیتم های موجود در لیست کار کنید. این کلاس از امکاناتی مانند اضافه کردن، حذف کردن و جستجوی آیتم ها پشتیبانی می کند و برای حل مسائل مختلف برنامه نویسی بسیار مفید است.