تجارت الکترونیک فرایند خرید و فروش آنلاین است. در واقع یک معامله تجاری است که وجوه و داده ها از طریق شبکه الکترونیکی منتقل می شوند. بنابراین می توان گفت در تجارت الکترونیک ، فروش انواع محصولات اعم از فیزیکی و دیجیتال و خدمات بین دو شرکت کننده در یک معامله مبتنی بر فضای مجازی صورت می پذیرد.

واژه شناسی تجارت الکترونیک :

اصطلاح e-commerce به معنای تجارت الکترونیک است ، اما گاهی از آن به عنوان ecommerce یا به شکل ساده تر EC نیز یاد می شود. همچنین اصطلاحات e-business یا e-tailing بعنوان مترادف تجارت الکترونیک به کار برده می شوند. حتی پیش بینی می شود به طور کلی اصطلاح تجارت نیز به تدریج جای خود را به اصطلاح تجارت الکترونیک بدهد که به صورت ویژه بر معاملات از طریق دستگاه های کامپیوتر و تلفن همراه متمرکز است.

تجارت الکترونیک چیست؟

از دیدگاه تجاری ، تجارت الکترونیک محلی برای تبلیغ محصولات و خدمات است و این کار معمولاً از طریق وب سایت ها انجام می شود. هر کسی می تواند به دنیای تجارت الکترونیک بپیوندد زیرا در تجارت الکترونیک محدودیت های معمولی برای اداره یک فروشگاه سنتی وجود ندارد. هیچ هزینه ای برای اجاره ساختمان ، کارمندان و یا مدیریت وجود ندارد. در عوض ، تمام آنچه شما نیاز دارید یک وب سایت و دستورالعمل هایی درباره نحوه شروع کار است. این بدان معناست که یک فروشگاه اینترنتی نسبت به فروشگاه سنتی آسانتر و ارزانتر است ، که دلیل اصلی بسیاری از افراد برای روی آوردن به این زمینه به عنوان راهی برای کسب درآمد است.

تجارت الکترونیک شرکتها و افراد را قادر به پیوستن به یک بازار گسترده جهت توسعه تجارت خود با استفاده از یک مدل فروش کرده است که مزایای قابل توجهی برای هر دو طرف به همراه دارد. بسته به کسب و کارها و مشتریان ، تجارت الکترونیک انواع مختلفی از معاملات را شامل می شود: تجارت به تجارت (B2B) ، تجارت به مشتری (B2C) ، مشتری به مشتری (C2C)

چرا تجارت الکترونیک ؟

از آنجا که روند تجارت الکترونیک به سرعت در حال رشد است ، و با توجه به تغییر عادات و طرز فکر کاربران آنلاین ، افزایش تعداد خریداران آنلاین و… زمان آن فرا رسیده است که این بخش از دنیای دیجیتال را یادگیری نمایید و فرصت هایی را که ارائه می دهد ، پیدا کنید.

صرف نظر از این که شما تازه کار خود را شروع کرده اید و می خواهید تنها روی تجارت الکترونیک متمرکز شوید ، یا این که در حال حاضر شغلی غیر آنلاین دارید و می خواهید همان شغل تان را به حوزه دیجیتال مارکتینگ منتقل کنید ، باید روش هایی را که می تواند در راه رشد و موفقیت در این زمینه به شما کمک کند ، را یادگیری نمایید.

مزایای تجارت الکترونیک :

سود اصلی این مدل کسب و کار راحتی است. تجارت الکترونیک در تمام مدت 24 ساعت شبانه روز ، هفت روز در هفته ، فعال است. این بدان معنی است که خریداران می توانند هر زمان مناسبی که پیدا کردند ، محصولات و یا خدمات مورد نیاز خود را بدست آورند ، بدون آنکه نگران پایان یافتن زمان ساعت کاری اداری باشند.

تمایز دیگری که تجارت الکترونیک نسبت به فروشگاه های ثابت دارد ، انتخاب است. تجارت الکترونیک برخلاف مغازه های فیزیکی ، تنوع بسیار بیشتری از محصولات را ارائه می دهد. این واقعیت که شما همیشه می توانید از شهرهای مختلف یا حتی کشورهایی دیگر سفارش دهید ، بدان معنی است که این انتخاب بسیار زیاد است. با این سبک از تجارت ، این مزایا به میزان قابل توجهی باعث افزایش دسترسی می شود زیرا هر لحظه در دسترس مشتریان است و سفارشات بدون محدودیت جغرافیایی را می پذیرند.

معایب تجارت الکترونیک :

علیرغم این مزایا ، تجارت الکترونیک نیز برای مشتریان مضرات زیادی دارد. اولا ، آنها قادر به دیدن و لمس محصول نیستند. اگرچه تصاویر کاملاً این نقص جبران می کنند ، اما وقتی محصول را بصورت حضوری مشاهده نمی کنید ، ممکن است گاهی اوقات منجر به احساس ناامیدی هنگام دریافت محصولی شود که انتظارات شما را برآورده نمی کند. زیرا خرید آنلاین مشتریان را از دسترسی فوری به محصول محروم می کند ، برای مثال وقتی کالایی را در یک فروشگاه فیزیکی خریداری می کنید ، می توانید فوراً از آن استفاده کنید ، آن را تست کنید و مزایای آن محصول خاص را ببینید. اما در تجارت الکترونیک ، باید منتظر بمانید تا محصول مورد نظر شما ارسال و به شما تحویل داده شود ، که می تواند از دو ساعت تا چند هفته طول بکشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *