در این مقاله از سایت در تلاشیم تا به آموزش JavaScript مقدماتی تا پیشرفته به زبان ساده با طرح و حل مسائل مختلف به صورت رایگان، صد در صد کاربردی و به شیوه پروژه محور بپردازیم تا بتوانیم زمینه یادگیری هر چه بهتر و مناسب تر این زبان برنامه نویسی را برای شما مخاطبان گرامی فراهم آوریم.
JavaScript چیست؟
جاوا اسکریپت که به اختصار JS نیز نامیده می شود، یک زبان برنامه نویسی سطح بالا، پویا، شی گرا و تفسیر شده است که از انواع سبک های برنامه نویسی پشتیبانی می کند. هر سه زبان (CSS، HTML و JavaScript) از طریق یک رابط وب به نام Document Object Model (یا DOM) با هم کار می کنند. این برنامه به شما امکان می دهد HTML و CSS یک صفحه وب را با استفاده از جاوا اسکریپت دستکاری کنید.
کاربرد JavaScript :
جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی است که امکان به روز رسانی پویا محتوا، کنترل چند رسانه ای، متحرک سازی تصاویر و تقریباً هر چیز دیگری را فراهم می کند. بنابراین می توان از این زبان برای برنامه نویسی سمت سرور، اپلیکیشن های موبایل، بازی ها و اپلیکیشن های دسکتاپ استفاده کرد.
پیدایش JavaScript :
جاوا اسکریپت ابتدا در می 1995 توسط شخصی به نام برندن آیک در 10 روز در نت اسکیپ با نام Mocha طراحی شد. این نام بعداً به LiveScript و در نهایت به JavaScript تغییر یافت. در آن زمان، شرکت به این نتیجه رسیده بود که به صفحات وب پویاتر و جذاب تری نیاز دارد. این اولین قدم برای ساختن یک زبان ساده بود. این شرکت از Brandon Eich خواست تا یک زبان برنامه نویسی برای صفحات وب ایجاد کند تا بتوانند کدهای HTML را دستکاری کنند. در حقیقت ماموریت آقای ایچ ارائه زبانی بود که نه تنها مورد استقبال متخصصان برنامه نویسی قرار گیرد، بلکه استفاده از آن برای طراحان نیز آسان باشد.
آیا JavaScript همان Java است؟
با وجود تصور غلط رایج، زبان جاوا اسکریپت با زبان جاوا ارتباطی ندارد، دلیل این نامگذاری محبوبیت زبان جاوا در زمان تولد جاوا اسکریپت است. اگرچه ساختار این زبان شبیه به سی پلاس پلاس (C++) و سی شارپ (C#) است، اما یادگیری آن آسان در نظر گرفته می شود.بنابراین دستورات رایجی مانند if، for، try..catch، while و… نیز در این زبان یافت می شود.
درخواست مشارکت در بهبود و اصلاح محتوا :
به پایان مقاله آموزش JavaScript به عنوان یکی از مقالات بخش آموزش برنامه نویسی از مبتدی تا پیشرفته سایت رسیدیم. شایان ذکر است این محتوا با گذر زمان و مطابق با آخرین تغییرات، بروزرسانی خواهد شد. در پایان درخواست من از شما بازدیدکننده گرامی در صورتی که استاد دانشگاه، مدرس آموزشگاه، دانشجو رشته های مهندسی و علوم کامپیوتر و سایر افرادی که به صورت تجربی یا خودخوان با مفاهیم مرتبط با این مبحث آشنایی دارند، این است که نکته نظرات خودتان را از طریق بخش نظرات در پایین این برگه با ما به اشتراک بگذارید. مسلما ممکن است در نگارش این محتوا اشتباهاتی وجود داشته باشد که با گوشزد شما آنها را اصلاح خواهیم کرد و یا حتی راه حل های ساده تری برای حل مسائل و یا درک مفاهیم وجود داشته باشد که نویسنده از آن بی اطلاع است و شما در یادگیری آن سهیم خواهید بود.