بازاریابی به فعالیتی گفته می شود که یک مجموعه برای افزایش فروش یک محصول یا درخواست یک خدمات انجام می دهد. بازاریابی شامل تبلیغات ، فروش و تحویل محصولات به مصرف کنندگان یا مشاغل واسطه ( برخی فعالیت های بازاریابی توسط نمایندگان به نمایندگی از یک شرکت انجام می شود ) است.
به بیان دیگر بازاریابی یک مکالمه است. بازاریابی گفتگویی است که بین یک نفر با دو یا چد نفر شروع می شود که یکدیگر را به خوبی نمی شناسند. مکالمات ریزبینانه منجر به درک نیازها می شود. پیدا کردن نیازها منجر به خلق و تولید محصولات شگفت انگیزی می شود که از طریق تجربه های مشتری به بازار عرضه شده اند و تقاضای زیادی دارند، این بازاریابی است. همچنین بازاریابی می تواند همان مطلبی باشد که شما در مکالمه تان ارائه می نمایید و یا حتی می تواند نحوه ارائه مطلبتان باشد ، زمانی که می خواهید توضیح دهید که محصول یا خدمات شما بسیار جذاب است و چرا مردم باید آن را خریداری و استفاده نمایند .
بازاریابی چیست ؟
بازاریابی یک تبلیغ است ، بازاریابی یک بروشور است ، بازاریابی یک بیانیه مطبوعاتی است و اخیراً ، بازاریابی یک سایت است ، یک صفحه فیس بوک ، یک کانال اینستاگرام و یا حتی یک حساب توییتر است. در واقع امروزه بازاریابی به عنوان یک رشته تخصصی شامل کلیه اقداماتی است که یک مجموعه برای جلب نظر مشتری و حفظ روابط با او انجام می دهد.
در پایه ای ترین سطح خود ، بازاریابی به دنبال ارتباط دادن محصولات و خدمات یک مجموعه به مشتریانی است که ممکن است به آن محصولات نیاز داشته باشند. همچنین برقراری ارتباط مجدد با مشتریان قدیمی نیز بخشی از کار بازاریابی است که ممکن است شامل نوشتن ایمیل های تبریک ، تشکر و یادآوری ، تماس گرفتن ، پیامک دادن و یا ملاقات با مشتری ها برای یک لیوان چای یا یک وعده غذایی و … باشد.
در نهایت واقعیت این است که بازاریابی در تقاطع کسب سود و مشتری قرار دارد چرا که به دنبال تطبیق محصولات با مشتریان قدیمی و جدید است تا از طرفی با تضمین فروش موجب افزایش سودآوری صاحب کسب و کار شود و از طرف دیگر نیازهای خریدار را نیز برطرف نمایند.
انواع بازاریابی ؟
بیشتر افراد معتقدا بازاریابی همان تبلیغات است ، اما بد نیست بدانیم تبلیغات تقریبا می تواند یک بخش کوچک از یک برنامه بازاریابی باشد اما این تمام برنامه بازاریابی نیست. در واقع ، می توان از یک استراتژی بازاریابی استفاده کرد که به هیچ وجه از برنامه تبلیغات پیروی نمی کند.
بازاریابی به طور کلی می تواند به روش های آفلاین و آنلاین یا دیجیتال تقسیم بندی شود. بازاریابی آفلاین شامل تبلیغات “سنتی” در بازاریابی چاپی ، رادیویی و تلویزیونی و همچنین شرکت در برنامه هایی مانند نمایشگاه ها و همایش ها است ، همچنین می تواند شامل بازاریابی دهان به دهان نیز باشد. بازاریابی آنلاین نیز به دسته های بازاریابی محتوایی ، بازاریابی ایمیلی ، بازاریابی موتور جستجو ، بازاریابی شبکه های اجتماعی ، بازاریابی تلفنی ، بازاریابی پیامکی ، بازاریابی موبایل ، بازاریابی اتوماتیک و … تقسیم بندی می شود.
بیشتر کسب و کارها از ترکیبی از روش های بازاریابی آنلاین و آفلاین استفاده می کنند. با این حال ، این روزها کفه ترازو به سمت بازاریابی آنلاین سنگینی می کند. این امر به این دلیل است که مصرف کنندگان به طور رو به افزایشی وقت بیشتری را به صورت آنلاین صرف می کنند و بازاریابی دیجیتال از نظر سرعت ، کارایی و ROI مزایای مختلفی را ارائه می نماید.
تفاوت بازاریابی و فروش ؟
فروش و بازاریابی با وجود ارتباط های نزدیک و تنگاتنگ اما فعالیت های بسیار متمایزی را در فرآیند کسب درآمد شما تحت پوشش قرار می دهند. تیم فروش در مورد اینکه این محصول چیست یا چه کسی آن را خریداری می کند ، چیزی نمی داند آنها تنها اطلاعاتی که مشتریان نیاز دارند را به آن ها می دهند و سعی می کنند آن ها را ترغیب کنند تا بخرند. برای این منظور کارمندان شاغل در فروش می بایست با مشتریان شما روابط نزدیکی برقرار کنند و برای انجام این کار به بازاریابی نیاز دارند.
همچنین شما در فروش مؤثر نخواهید بود مگر این که به افرادی که می فروشید از قبل در مورد برند یا محصول خود آگاهی رسانی کرده باشید ، این کاری است که بازاریابی می تواند برای شما انجام دهد. در واقع تیم بازاریابی با اطلاع رسانی به مشتریان بالقوه در مورد نام تجاری و محصول شما ، وظیفه آگاهی رسانی را برعهده می گیرد. آن ها همچنین از بازخورد و هوش مشتری استفاده می کنند تا تصمیم بگیرند چه کالاهایی را در آینده تولید کنند یا چگونه محصولات موجود را تغییر دهند تا نیازهای مشتری بهتر برآورده شود.
برای یک استراتژی موفق ، تیم های بازاریابی و فروش باید همکاری نزدیکی با هم داشته باشند و یک رویکرد یکپارچه در دست اقدام قرار دهند، چرا که این تضمین می نماید که فقط کالاهای با کیفیت خوب و مطابق نیاز بازار در کنار اطلاعات مشتری پسند به تیم فروش منتقل می شوند.