charCode در JavaScript :
در جاوااسکریپت، charCode یکی از ویژگیهای مهمی است که به ما امکان میدهد تا کدهای حرفی (عددی) را برای هر حرف در جدول کاراکتری یونیکد دریافت کنیم.
charCode اولین بار در مرورگر Netscape Navigator 2.0 معرفی شد و از آن زمان به بعد در تمامی مرورگرهای مدرن جاوااسکریپت پشتیبانی میشود.
در ادامه، با مفهوم charCode و کاربرد آن در جاوااسکریپت آشنا خواهیم شد.
### مفهوم charCode
همانطور که گفته شد، charCode یک ویژگی در جاوااسکریپت است که برای هر حرف در جدول کاراکتری یونیکد، کد عددی مربوط به آن حرف را برمیگرداند.
به عنوان مثال، کد عددی حرف A در جدول کاراکتری یونیکد، 65 است. با استفاده از charCode، ما میتوانیم این کد عددی را برای حرف A در جاوااسکریپت دریافت کنیم.
به صورت عمومی، مقدار charCode برای هر حرف به صورت عددی بین 0 تا 65535 است.
### کاربرد charCode
charCode در جاوااسکریپت برای بسیاری از کاربردها مفید است.
یکی از کاربردهای مهم آن، مقایسه کد عددی حرفی است. به عنوان مثال، میتوانیم با استفاده از charCode، دو حرف را مقایسه کنیم و ببینیم آیا آنها با هم برابر هستند یا نه.
در مثال زیر، ما دو حرف A و B را با هم مقایسه میکنیم:
“`
var charA = “A”;
var charB = “B”;
if (charA.charCodeAt(0) === charB.charCodeAt(0)) {
console.log(“Characters are equal.”);
} else {
console.log(“Characters are not equal.”);
}
“`
در این مثال، ابتدا ما دو متغیر charA و charB را با مقدار A و B مقداردهی اولیه میکنیم. سپس با استفاده از charCodeAt، کد عددی حرف اول هر کدام از این حروف را دریافت میکنیم و با یکدیگر مقایسه میکنیم.
### نتیجهگیری
در اینجا، ما با charCode در جاوااسکریپت آشنا شدیم و دیدیم که چگونه میتوانیم با استفاده از آن، کد عددی حرفی را دریافت کنیم و برای کاربردهای مختلفی استفاده کنیم.
charCode یکی از ویژگیهای مهمی است که در بسیاری از برنامههای جاوااسکریپت استفاده میشود و بدون آن، بسیاری از کدهای جاوااسکریپت ناقص خواهند بود.