دستور if و حالات مختلف آن در php :
دستور if یکی از دستورات شرطی در زبان برنامهنویسی PHP است که برای انتخابیها و تصمیمگیریها در برنامهها استفاده میشود. این دستور به برنامهنویس این امکان را میدهد که بر اساس یک شرط خاص، بخشی از کد را اجرا کند یا نکند.
دستور if در PHP به صورت زیر قابل استفاده است:
“`
if (شرط) {
// کدی که در صورت برقرار بودن شرط اجرا میشود
}
“`
در این دستور، شرط یک عبارت منطقی است که ارزیابی میشود. اگر شرط برقرار باشد، بلافاصله بلاک کد داخل دستور if اجرا میشود. در غیر این صورت، برنامه به سطر بعدی ادامه میدهد.
علاوه بر دستور if، در PHP دستورات شرطی دیگری هم وجود دارند که به صورت ترکیبی با if قابل استفاده هستند. این حالات عبارتند از:
1. if-else: در این حالت، یک شرط بررسی میشود و اگر برقرار باشد بلاک کد داخل if اجرا میشود و در غیر این صورت بلاک کد داخل else اجرا میشود. ساختار دستور if-else در PHP به صورت زیر است:
“`
if (شرط) {
// کدی که در صورت برقرار بودن شرط اجرا میشود
} else {
// کدی که در صورت عدم برقراری شرط اجرا میشود
}
“`
2. if-elseif-else: در این حالت، یک شرط اصلی بررسی میشود و اگر برقرار باشد بلاک کد داخل if اجرا میشود. در صورتی که شرط اصلی برقرار نباشد، شرایط دیگری نیز بررسی میشوند و در صورت برقراری یکی از این شرایط، بلاک کد مربوطه اجرا میشود. در صورتی که هیچ یک از شرایط برقرار نباشند، بلاک کد داخل else اجرا میشود. ساختار دستور if-elseif-else در PHP به صورت زیر است:
“`
if (شرط اصلی) {
// کدی که در صورت برقرار بودن شرط اصلی اجرا میشود
} elseif (شرط ۱) {
// کدی که در صورت برقرار بودن شرط ۱ اجرا میشود
} elseif (شرط ۲) {
// کدی که در صورت برقرار بودن شرط ۲ اجرا میشود
} else {
// کدی که در صورت عدم برقراری هیچ یک از شرایط بالا اجرا میشود
}
“`
با استفاده از این حالات مختلف دستور if در PHP، برنامهنویسان قادر به انجام تصمیمگیریهای پیچیده و چندگانه در برنامههای خود هستند.