واقعیت چیست؟

یک مثال معروف از تصویرهای گوناگون واقعیت تمایز مدل پتالموس ( زمین در کانون ایستا و سیاره ها به دور آن می چرخند ) با مدل کوپرنیک  ( خورشید ایستا و سیاره ها به دور آن می چرخند ) مشهود است .زیرا هر کدام برای مدلی از کیهان کاربرد دارد.

 

برپایه دانش کلاسیک ، یک جهان بیرونی واقعی وجود دارد که ویژگی های آن قطعی و مستقل از ناظری است که آن ها را در می یابد .بنابراین هر دو مشاهده گر و مشاهده شونده قسمتی از جهانی هستند که دارای وجود جسمی است و هر گونه تمایز میان آن ها معنای ارزشمندی ندارد.

 

اما برابر با اصول فیزیک کوانتومی ، در برخی موارد جسم ها حتی موجودیت مستقل ندارند و تنها به عنوان بخشی از یک مجموعه پرشمار ،وجود دارند .چنان چه یک ذره نه یک موقعیت و نه یک سرعت دقیق دارد.

 

واقع گرایان راستین ،موفقیت تئوری را در اثبات تئوری دانشیکی می دانند که واقعیت را تعریف می کند . برخلاف آن ها ضد واقع گرایان ،میان دانش تجربی و دانش تئوریک ،تمایز قائل هستند تا جایی که برخی دانش را به چیزهایی که می توان مشاهده کرد ،محدود می کنند.

 

نتیجه می گیریم هیچ تصویر یا تئوری مفهوم مستقل از واقعیت وجود ندارد بنابراین ما دیدگاه واقعیت مدل گرا را به کار می بریم : اگر دو مدل وجود دارد که هر دو با مشاهدات سازگار است ، می توان هر کدام از دو مدل را که در شرایط مورد بررسی مناسب تر است را بکار برد.

 

واقعیت مدل گرا ، از پرداختن به معنای وجود پرهیز می کند به این معنا که ،انگاره واقعی انگاشتن ذره ای که ممکن است ، در اصول مشاهده شدنی نباشد به کمک پیش بینی های درست و مستمر پذیرفته می شود .همچنین واقع گرایی مدل پایه ، زمان پیش از انفجار بزرگ را نادیده می گیرد و انفجار بزرگ را به عنوان آفرینش کیهان معرفی می کند تا تئوری ها ، جامع باشد و نیازی به تئوری جدیدی وجود نداشته باشد. چرا که اگر اصلاحاتی که برای سازگاری با مشاهدات ضروری است ،بی قاعده شود ،این نشانه نیاز به یک مدل نوین خواهد بود.

 

بنابراین هیچ تئوری تکی ، درون شبکه نمی تواند همه جنبه های کیهان را توضیح دهد بنابراین باید شبکه ای از تئوری ها که تئوری – ام خوانده می شود ،وجود داشته باشد.

 

در ادامه این مقاله مطالعه نمایید :

متن مقاله واقعیت چیست ارائه شده در بالا خلاصه ای فصل سوم کتاب طرح بزرگ هاوکینگ می باشد. اگر علاقه مند هستید به صورت مفصل تر و با جزئیات بیشتر این بخش را مطالعه نمایید می توانید از مقالات زیر استفاده نمایید، در غیر این صورت برای مطالعه بخش بعدی می توانید از لینک زیر استفاده نمایید :

تاریخ های جایگزین

 

واقعیت مدل گرا

واقعیت مدل گرا

واقعیت مدل گرا : با توجه به آن چه در گذشته مطرح  کردیم در میابیم هیچ تصویر یا تئوری مفهوم

2 فکر در مورد “ واقعیت چیست

  1. Derek Piazza گفت:

    Hello friends, pleasant paragraph and good urging commented at this place, I am really enjoying by these.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *